Oud-Almeerders in Portugal: "Nieuwe groep gasten voor B&B"

ALMERE • Ma 3 augustus 2020 | 10:55 • Maandag 3 augustus 2020 | 10:55

Door de negatieve reisadviezen voor Portugal in verband met corona hebben oud-Almeerders Ruben en Ingeborg Koole een nieuwe doelgroep voor hun Bed & Breakfast aangeboord: Portugezen.

Begin dit jaar namen ze B&B Casa Amarela in Pinheiro de Coja over met de bedoeling de kamers aan Nederlanders te verhuren. Doordat Lissabon en Porto code oranje hebben en vakantiereizen naar die plekken dus afgeraden worden, denkt het stel dat Nederlanders heel Portugal nu links laten liggen.

"We hebben ons daarom gericht op Portugezen. Dat gaat goed. Ze spreken wat Engels en wij wat Portugees. Zo kom je er samen wel uit," aldus Ruben Koole. "Ze zijn zo enthousiast. Ze hebben toch het gevoel dat ze in het buitenland zitten," vult Ingeborg aan.

Verschillende maatregelen in de stad en op platteland
In Portugal zijn er verschillende coronamaatregelen. Op het platteland mogen groepen van twintig mensen die elkaar niet kennen, wel samenkomen, vertelt het stel. Ze willen hun B&B nu ook als groepsaccomodatie gaan verhuren.

Succesjaar
Wat Ingeborg en Ruben betreft is dit een succesjaar. "We hebben een doelgroep gekregen waar we niet op hadden kunnen hopen," vertelt Ingeborg trots. "Volgend jaar hopen we op gasten van twee kanten: Noord-Europeanen én Portugezen."

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel