"Nooit meer zo'n verwoestende brand op de Marker Wadden"

LELYSTAD • Ma 3 augustus 2020 | 15:58 • Maandag 3 augustus 2020 | 15:58

Bij de brand op de Marker Wadden op 17 juni raakte de nederzetting in één klap alle voorzieningen voor water, stroom, warmte, riolering en wifi kwijt. Die stonden allemaal in de schuur waar ook de accu's voor de stroomvoorziening waren geplaatst. Ergens in die installatie is de brand ontstaan.

"Dat gebeurt ons never nooit meer een tweede keer. We plaatsen nu de verschillende installaties in gescheiden ruimtes. Zodat een nieuwe brand niet opnieuw alles in één klap kan verwoesten", zegt Andre Rijsdorp, hij is plaatsvervangend project-directeur van de Marker Wadden.

Ondertussen is er overleg gaande met de brandweer om in de toekomst beter voorbereid te zijn bij een eventuele nieuwe brand.

Dankzij noodvoorzieningen had het eiland binnen twee weken weer volledig water, stroom, riolering en telecommunicatie. De warmtevoorziening zal ergens na de zomer weer op orde zijn. Het eiland was daardoor toch op tijd klaar om toeristen die een huisje hadden geboekt te kunnen ontvangen. De schade wordt rond de 1 miljoen euro geschat.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel