Populair nieuw fietspad alweer twee maanden dicht

URK • Di 4 augustus 2020 | 20:41 • Dinsdag 4 augustus 2020 | 20:41

Een populair nieuw fietspad dat door het Urkerbos naar de Westermeerdijk bij Urk loopt, gaat zo'n twee maanden dicht. Flevo-landschap gaat in die periode aan de slag met het aangrenzende nieuwe natuurgebied Urkerveld.

In dat gebied worden onder meer waterpartijen aangelegd en er komen nieuwe plantsoorten. Daardoor moet er in de komende jaren 'een gevarieerd landschap' ontstaan, waarin vogels, vlinders en libellen 'zich thuis zullen voelen', aldus Flevo-landschap.

Het fietspad dat door het Urkerveld heen loopt, was sinds maart dit jaar open voor recreanten. Veel Urkers maken er op mooie dagen gebruik van. Dankzij het fietspad werd het rondje Urk vergroot.

Ondergrond in de winter te nat
Het pad is afgesloten tussen 10 augustus en 16 oktober. Volgens Flevo-landschap moeten de werkzaamheden dan plaatsvinden, omdat de ondergrond in het najaar en de winter te nat is. Ook moet er rekening gehouden worden met het broedseizoen van vogels.

Het tracé van het fietspad loopt vanaf de Vormtweg, door het bos langs het Van der Lijn-reservaat naar een overgang op de Westermeerdijk. De vloeiende dijkovergang was een wens van de gemeenteraad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel