Bijzonder bezoek in de tuin

ZEEWOLDE • Di 4 augustus 2020 | 20:39 • Dinsdag 4 augustus 2020 | 20:39

Richard Droog had zondag een bijzondere gast in de tuin. Op videobeelden is te zien dat er een bruin beest in zijn tuin in Zeewolde zit te eten. Het lijkt te gaan om de beschermde boommarter.

Droog was verrast dat het dier in zijn tuin opdook. Hij werd gewaarschuwd door de eksters die daar een nest hebben. "Ze gingen ontzettend tekeer. Misschien ging de marter wel achter het nest aan." Dat is dan mislukt: Droog betrapte de marter terwijl hij of zij van een peer zat te genieten.

Waarom de marter in zijn tuin opdook, is een raadsel voor de huiseigenaar. "Ik woon niet echt in de buurt van een natuurgebied. Ik heb wel een groenstrook achter het huis, met allemaal bosjes, maar daar verwacht je 'm ook niet. Maar onze hond was wel al steeds aan het ruiken in de hoek waar we hem nu zagen, dus misschien zit hij er wel vaker."

Op de videobeelden die Droog heeft gemaakt, is te zien dat de kat van de buren minder gediend is van het beest in de tuin. "Na de aanvaring met de kat is de marter een boom ingevlucht, verder hebben we hem niet meer gezien. Maar ik heb nu strategisch wat peren neergelegd, dus wie weet!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel