Deel Flevokust Haven verhuurd voor aanvoer windmolens

LELYSTAD • Di 4 augustus 2020 | 21:41 • Dinsdag 4 augustus 2020 | 21:41

De Provincie Flevoland gaat een deel van de Flevokust Haven verhuren aan de bedrijven Windpark Zeewolde en Van Oord Offshore Wind.

Windpark Zeewolde heeft een contract voor de huur van het noordelijk deel van het haventerrein voor een periode van anderhalf jaar. Het bedrijf gebruikt de haven voor de op- en overslag van materiaal om 91 windmolens te bouwen bij Zeewolde.

Van Oord Offshore Wind, dat onderdeel is van het consortium dat Windpark Fryslân bouwt, huurt voor twee kortere periodes een deel van het haventerrein. Dit om voorbereidingen te treffen voor het bouwen van windmolens in het IJsselmeer bij de Afsluitdijk (Windpark Fryslân).

"Het verhuren van Flevokust Haven aan bedrijven die werkzaam zijn in de windenergie en de werkgelegenheid die dit met zich meebrengt, is een mooi voorbeeld van hoe de energietransitie gebruikt wordt om de regionale economie te versterken", aldus gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

Flevokust Haven is sinds april 2018 operationeel. Het zuidelijke deel van de haven wordt vanaf het begin geëxploiteerd door Container Terminal Utrecht (CTU). De ligging aan de hoofdvaarroute over het IJsselmeer en vlakbij de A6 wordt door de provincie gezien als de optimale plek in het netwerk van op- en overslag van containers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel