'Levensgevaarlijke' container komt toch op gewraakte plek

ZEEWOLDE • Wo 5 augustus 2020 | 13:03 • Woensdag 5 augustus 2020 | 13:03

Acht gezinnen in de Polderwijk in Zeewolde krijgen de ondergrondse container die zij levensgevaarlijk vinden toch op de gewraakte locatie. De Raad van State heeft bepaald dat de plek die de gemeente heeft gekozen voor de afvalcontainer aan de criteria voldoet.

De container komt op de hoek van de Krypton en de Seleen. Daar is kort geleden ook een kinderspeelplaats ingericht, en sommige omwonenden vrezen voor de veiligheid. Volgens hen komen mensen met de auto hun vuilniszakken brengen en de inzamelwagen komt op drie meter afstand van een fietspad in een bocht te staan. Dat brengt extra verkeer en onveilige situaties met zich mee.

Volgens de Raad van State is dat geen aannemelijk scenario. De meeste huizen staan op loopafstand van de container en slechts een klein deel van de bewoners zal zijn afval met de auto brengen. De situatie bij het fietspad en de bocht is voor alle verkeersdeelnemers overzichtelijk, vindt de gemeente. De Raad van State zegt geen reden te hebben om daar aan te twijfelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel