Gemeente: ruzie met de buren? Schakel een bemiddelaar in

ZEEWOLDE • Do 6 augustus 2020 | 12:25 • Donderdag 6 augustus 2020 | 12:25

Wat doe je als je overhoop ligt met je buren? Schakel een buurtbemiddelaar in. Die tip geeft de gemeente Zeewolde. Een bemiddelaar is te vinden via het meldpunt van Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF). Daar zijn ze nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor het vervullen van de taken.

In Zeewolde is MDF begin dit jaar begonnen met het aanbieden van de bemiddelingen. De coronacrisis zorgde er echter voor dat er weinig face-to-face gesprekken plaats konden vinden. Veel werd daarom telefonisch afgehandeld.

Corona heeft ook tot gevolg gehad dat er meer burenconflicten ontstaan, zegt Maryam Satari van MDF. "In het begin viel ons op dat thuisblijvende kinderen voor meldingen van geluidsoverlast bij buren zorgden." Ook over klussende buren kwamen verschillende meldingen binnen. "Nu is het zomervakantie: mensen gaan niet naar het buitenland en bedenken thuis plannetjes. Dat zorgt voor veel meer geluid dan gewoonlijk." De afgelopen maanden zijn er zo'n 25 meldingen bij MDF binnengekomen.

Op het moment dat bemiddelaars in actie komen gaan ze in gesprek met beide partijen. Uiteindelijk komen ze bij elkaar in een gezamenlijk bemiddelingsgesprek.

De buurtbemiddelaars van MDF in Zeewolde zijn niet alleen digitaal te bereiken maar mensen kunnen ook terecht in 'Het Vraaghuis' aan de Stevinweg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel