'Paaltje strekdam kan niet terug vanwege schoonmaak en hulpdiensten'

LELYSTAD • Do 6 augustus 2020 | 14:58 • Donderdag 6 augustus 2020 | 14:58

De toegangspaaltjes op de Markerstrekdam blijven voorlopig weg. Dat zegt een woordvoerder van de provincie, die het nieuwe Bataviastrand beheert. De paaltjes staan er omdat Rijkswaterstaat, de beheerder van de dam, er geen auto's op wil. Maar de paaltjes maken het strand ook ontoegankelijk voor hulpdiensten en schoonmaak.

"We willen het strand graag schoon en toegankelijk houden. Dus de prullenbakken moeten geleegd kunnen worden en de toiletten schoongemaakt. Daarnaast moet het strand ook toegankelijk zijn voor hulpdiensten. Als we vanmiddag een ambulance op het strand nodig hebben, moet die er wel kunnen komen", aldus de woordvoerder.

Daarom zijn de paaltjes nu weg en blijft dat voorlopig ook zo. Dat was de afgelopen dagen al duidelijk te merken. Met het warme weer stond de dam vol met geparkeerde auto's. "We hebben hard gewerkt om het strand deze zomer nog open te kunnen stellen, dat vonden we heel belangrijk en dat is gelukt. Maar daarbij hebben we nog niet alles tot in de puntjes voor kunnen bereiden", zegt de woordvoerder van de provincie daarover. Er wordt met Rijkswaterstaat overlegd om een alternatief te vinden voor de situatie.

Vrijdag tot en met zondag worden er verkeersregelaars bij het strand neergezet om het verkeer in goede banen te leiden. Met het warme weer dat voorspeld wordt, zou het best heel druk kunnen worden. Het is de bedoeling dat de auto's dan naar de twee officiële parkeerplaatsen geleid worden die in de buurt van het strand liggen, en vooral niet naar de strekdam. "Dat gaan we zeker proberen te voorkomen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel