Zwembaden volgeboekt vanwege warme weer

EMMELOORD • Do 6 augustus 2020 | 18:15 • Donderdag 6 augustus 2020 | 18:15

Het was vandaag de eerste zomerse dag van een serie die mogelijk langer dan een week aanhoudt. Sommige dagen worden zelfs tropisch heet en dat betekent verkoeling zoeken. En waar doe je dat nou beter dan in water, zoals in het zwembad? Die worden nu goed bezocht, zo ook het Bosbad in Emmeloord.

Door de coronamaatregelen moeten bezoekers wel reserveren en mag het zwembad heel wat minder bezoekers toelaten dan in voorgaande jaren. Volgens Siep Warners van het zwembad, is het ondanks de vrijheidsbeperkende maatregelen, gezellig druk. "We mogen nu maximaal nog 250 bezoekers toelaten", zegt Warners. "En dat terwijl we anders tegen de 1500 bezoekers mochten binnenlaten." Desondanks is het bad blij met het lekkere weer. "De bezoekers houden zich prima aan de maatregelen, het is heel fijn publiek."Het Bosbad heeft toezichthouders die mensen er op aanspreken als ze zich niet aan de regel van anderhalve meter houden. Maar die hoeven amper in actie te komen, zegt Warners.

De bezoekers zelf genieten van een verkoelende plons in het bad. Ze vinden het geen probleem om afstand te houden. "Het is nu eenmaal zo", zegt één van hen. "Als je een beetje oplet dan is het prima te doen hoor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel