Drukste jaar tot nu toe voor KNRM

LELYSTAD • Vr 7 augustus 2020 | 15:13 • Vrijdag 7 augustus 2020 | 15:13

Sinds de oprichting in 2012 heeft het KNRM Reddingstation Lelystad nog nooit zo'n druk jaar gehad. Tot 4 augustus dit jaar was de reddingsboot al 55 uitgevaren.

Tot de drukte van dit jaar spande het jaar 2015 de kroon. In dat jaar moest de reddingsmaatschappij 53 keer uitrukken. Daar zit KNRM nu al overheen.

In een persbericht verklaart de KNRM de uitzonderlijke drukte doordat door de coronacrisis meer mensen in eigen land op vakantie zijn. Met het mooie weer besluiten mensen om met schepen die jaren niet meer gevaren hebben, toch het water op te gaan. KNRM Lelystad krijgt dan ook veel alarmeringen van schepen met motorpech. Ook een trekpleister als de Marker Wadden zorgt voor veel extra drukte.

De afgelopen twee weken is de KNRM Lelystad bijna dagelijks uitgevaren om hulp te bieden aan schepen in nood. In de meeste gevallen ging het om lichte schade en konden de schepen veilig naar een van de Lelystadse havens teruggebracht worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel