Wereldrecord voor Vattenfall Solar Team op testbaan RDW

LELYSTAD • Za 8 augustus 2020 | 20:25 • Zaterdag 8 augustus 2020 | 20:25

Het Vattenfall Solar Team heeft zaterdag een nieuw lange-afstandsrecord voor auto's op zonne-energie gevestigd. Met de Nuna Phoenix reed het team in twaalf uur 924 kilometer, een ruime verbetering van het oude record uit 2017. Dat stond met 882 kilometer ook al op naam van de studenten van de TU Delft.

Op het testcentrum van de RDW bij Lelystad Airport reden vier coureurs om de beurt vrijwel zonder problemen meer dan 300 ronden. "Het weer zat ons geweldig mee", aldus een blije Michel Versteegh, woordvoerder van het team. "Vanochtend was de lucht strak blauw, en de voorspelde bewolking in de middag zette niet echt door." Al een half uur voor de finish om zeven uur 's avonds was duidelijk dat de Nuna Phoenix op weg was naar een nieuw wereldrecord.

Vanwege de coronacrisis ging een geplande race voor wagens op zonne-energie in de Verenigde Staten niet door. Om toch de kwaliteiten van de nieuw opgebouwde Nuna Phoenix zonne-auto te kunnen testen, organiseerde het Vattenfall Solar Team deze recordpoging in eigen land.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel