'Buurtcamping zorgt voor vergroten leefbaarheid'

DRONTEN • Wo 12 augustus 2020 | 22:27 • Woensdag 12 augustus 2020 | 22:27

Een buurtcamping als middel om in contact te komen met je wijkgenoten en om kinderen een gezellige dag te bieden. Dat is het doel van buurtbewoners in de wijk Dronten-Noord.

Op een grasveld midden in de wijk zijn woensdag zo'n tien tenten geplaatst. Daarna is het pannenkoeken eten, een vossenjacht houden, verhalen voorlezen en films kijken. Sommige ouders en kinderen blijven slapen in de tenten. Na het ontbijt gaat iedereen naar huis.

Volgens organisator Anke Dekkers werden de afgelopen weken al diverse activiteiten in de wijk georganiseerd op het gebied van sport, kunst en samenzijn. Op die manier komen mensen bijeen, leren ze elkaar kennen en blijft de leefbaarheid in de wijk daardoor behouden.

Een dergelijke aanpak leidde vorig jaar ook tot een betere verstandhouding tussen buurtbewoners en overlastgevende studenten. Om meer begrip voor elkaar te krijgen werd een feest gehouden. Sindsdien is er een buurtcomité waarin zowel bewoners als studenten zitten. Het doel is dat ze samen activiteiten organiseren die de wijk leuker en leefbaarder maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel