Ventilatiesystemen middelbare scholen SVOL voldoen aan corona-eisen

LELYSTAD • Do 13 augustus 2020 | 21:02 • Donderdag 13 augustus 2020 | 21:02

De ventilatiesystemen van de scholen voor het Voortgezet Onderwijs in Lelystad voldoen aan de COVID-19-normen. Dat schrijft de overkoepelende organisatie SVOL in een brief aan de ouders van de schoolgaande kinderen. Het gaat om De Rietlanden, SGL en Arcus. Woensdag beginnen de lessen weer.

In het hele land is onzekerheid over het functioneren van ventilatiesystemen in gebouwen. Systemen die volgens het jongste bouwbesluit zijn aangelegd en geregeld onderhoud krijgen zouden voldoen. Andere zouden verantwoordelijk kunnen zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu doet daar nu onderzoek naar.

Ramen open
In de SVOL-scholen is overigens de recirculatie van de lucht in de ventilatiesystemen uitgezet. Dat betekent dat de lucht in de scholen niet opnieuw gebruikt wordt, maar naar buiten wordt geblazen. Verder zullen de scholen daar waar kan de ramen openzetten voor een natuurlijke ventilatie. Lokalen waarvan de ramen niet open kunnen, worden niet gebruikt voor lessen.

Leerlingen wordt gevraagd de algemene corona-richtlijnen in acht te nemen en anderhalve meter afstand te houden van docenten en andere schoolmedewerkers. Onderling hoeven de leerlingen geen anderhalve meter afstand te houden.

Belsysteem
Om er voor te zorgen dat er niet te veel wordt gelopen in de gebouwen, blijven de leerlingen zoveel mogelijk in dezelfde ruimte. Docenten gaan dan van lokaal naar lokaal. Om de afstand tussen leerlingen en docenten zoveel mogelijk te garanderen, wordt gebruik gemaakt van twee schoolbellen bij het begin en einde van de les. Bij de eerste bel gaat de docent als eerste de klas in of uit. Bij de tweede bel gaan de leerlingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel