'Boulevard in havenkom oplossing drempelprobleem'

ALMERE • Vr 14 augustus 2020 | 0:21 • Vrijdag 14 augustus 2020 | 0:21

Een boulevard langs het water, dat moet de oplossing zijn voor het drempelprobleem op de Sluiskade in Almere Haven. Het voorstel komt van Henk Vermeer die pal boven de nieuw aangelegde drempels woont die afgelopen weekend de oorzaak waren van verschillende valpartijen met wielrenners.

Het voorstel van Vermeer is simpel: "Verleg de situatie, leg de weg naar de buitenzijde en sluit het terras aan op de bestaande terrassen." Door de aanleg van de boulevard langs het water en het verplaatsen van de terrassen naar de plek waar nu de Sluiskade ligt, denkt Vermeer dat het probleem is opgelost. Het bedienend personeel hoeft dan niet meer de drukke weg over maar kan zo het vergrote terras oplopen. De gevaarlijke drempels voor het verkeer zijn niet meer nodig op de boulevard.

"Het is een perfect voorstel", zegt Julia van Beem van café Julia. "Het is voor iedereen beter. Er is dan meer ruimte voor spelende kinderen, ouderen kunnen rustig genieten en je hoeft geen drukke weg over te steken."

Om verdere valpartijen te voorkomen, heeft de gemeente donderdag trilstroken aangelegd. De strips van kunststof geven een kleine trilling in het stuur als er overheen gereden wordt.

Over deze trilstroken is Vermeer niet te spreken. Ze waren bedoeld om aankomend verkeer te waarschuwen voor nieuwe drempels. Vermeer: "Er liggen wat oplichtende witte streepjes die intussen al bijna zwart zijn. Het is goed bedoeld maar het is het niet."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel