'Meer duidelijkheid nodig over effecten werkzaamheden N307'

DRONTEN • Vr 14 augustus 2020 | 13:09 • Vrijdag 14 augustus 2020 | 13:09

De betrokken gemeentes en provincies moeten duidelijker krijgen wat de gevolgen zijn voor het verkeer, wanneer de N307 aangepast wordt. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage. De provincies Flevoland en Overijssel, en de gemeentes Dronten en Kampen hadden de commissie gevraagd het milieueffectrapport (mer) te beoordelen dat opgesteld is voor de werkzaamheden aan en rond de Roggebotsluis.

De Roggebotsluis wordt verwijderd omdat er ten zuiden van de sluis een nieuwe gebouwd wordt, de Reevesluis. Als de Roggebotsluis verwijderd wordt, wordt ook meteen de vaargeul dieper gemaakt en wordt een deel van de N307 vernieuwd.

Wanneer een project negatieve gevolgen kan hebben voor het milieu, moet daar een mer voor opgesteld worden. Het mer dat er nu ligt, maakt volgens de beoordelende commissie nog niet goed duidelijk wat het doel en de verkeerseffecten zijn van de aanpassingen aan de N307 bij Roggebot.

Zo wordt niet duidelijk waarom de maximum snelheid in Overijssel verhoogd wordt. Ook vindt de commissie dat duidelijker moet worden welke effecten de aanpassingen hebben op de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid.

Het rapport is volgens de commissie wel duidelijk genoeg over de effecten van de maatregelen in het Drontermeer. Er zullen volgens het rapport nauwelijks effecten zijn van het verwijderen van de sluis, het uitdiepen van de vaargeul en het verbeteren van de waterkering.

De Commissie adviseert het milieueffectrapport aan te passen en daarna pas verdere besluiten te nemen over het project.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel