Lelystadse kunstenaar zit zonder werk door corona

LELYSTAD • Vr 14 augustus 2020 | 18:23 • Vrijdag 14 augustus 2020 | 18:23

Een netwerkreis naar China die niet doorgaat, alle kunstbeurzen worden afgelast; het is een moeilijke tijd voor fotokunstenaar Aleksander Willemse. De Lelystedeling maakt collagekunst van foto's die hij van bloemen heeft gemaakt. Ondanks de crisis blijft hij positief over de toekomst.

Inkomsten van zijn kunst heeft Willemse op dit moment niet. Aan het begin van de crisis kreeg hij eenmalig steun van de overheid, maar nu hij samenwoont met zijn vriendin heeft hij daar geen recht meer op.

Willemse vertelt dat hij zich richtte op galeries en beurzen. De kunstbeurzen zijn voor de rest van het jaar afgelast en zelfs voor het voorjaar van 2021 staan de plannen op losse schroeven. Hij benoemt dat het voor de hele culturele sector een zware periode is.

Om toch wat geld binnen te halen organiseert Willemse in het najaar creatieve workshops. Deze zullen plaatsvinden in zijn atelier in Lelystad. Meer informatie is hier nog niet over bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel