Boeren blij: veevoermaatregel van tafel

FLEVOLAND • Wo 19 augustus 2020 | 14:51 • Woensdag 19 augustus 2020 | 14:51

Flevolandse boeren zijn blij dat de omstreden veevoermaatregel van tafel is. Dat meldt landbouwminister Carola Schouten aan de Tweede Kamer. Vooral de veehouders zijn opgelucht. Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit liet de boeren in een gesprek weten dat de maatregel niet wordt ingevoerd.

De stikstofmaatregel was op 6 mei door het ministerie aangekondigd. Het plan was om dieren vanaf 1 september minder eiwitten te voeren. Hiermee wilde het kabinet de stikstofuitstoot van koeien terugdringen. De boeren vonden de maatregel slecht voor de gezondheid van hun vee.

Sinds de maatregel werd aangekondigd waren er veel boerenprotesten. Zo lieten ze van zich horen op De Deel in Emmeloord en bij Lelystad Airport. Ook op het Meerpaalplein in Dronten protesteerden honderden boeren. Bij het landelijk protest op het Malieveld waren ook Flevolandse boeren aanwezig. Ook stonden ze later in De Bilt, vlakbij het RIVM.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel