Liander doet onderzoek naar toename stroomstoringen tijdens warmte

ALMERE • Wo 19 augustus 2020 | 15:04 • Woensdag 19 augustus 2020 | 15:04

Netbeheerder Liander doet onderzoek naar de grotere hoeveelheid stroomstoringen tijdens de warme periode van vorige week. Dat laat een woordvoerder weten.

Flevoland valt qua stroomvoorziening onder de regio Flevoland, Veluwe en Gooi. Normaal gesproken zijn daar gemiddeld drie storingen per week. Afgelopen weer waren dat er elf, waarvan vijf in onze provincie.

Liander vermoedt dat dit met de hitte te maken heeft. De stroringen in Flevoland gebeurden de 10e, 12e en 13e van augustus, de warmste dagen van die week.

Niet alleen in Flevoland problemen
Elders in het land ontstonden ook problemen met de stroomvoorziening vanwege de warmte. In Amsterdam en Friesland viel bovengemiddeld vaak de stroom uit. Dat kwam door verouderde koppelstukken, zo was bij BNR te horen.

In Flevoland zijn die koppelstukken niet gebruikt bij de aanleg van het stroomnet. Daarom is de oorzaak van de storingen in onze provincie nog niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel