Tijdelijk invulling streekvervoer in oktober bekend

FLEVOLAND • Wo 19 augustus 2020 | 22:44 • Woensdag 19 augustus 2020 | 22:44

In oktober wordt duidelijk hoe busvervoerder Keolis het streekvervoer in de provincies Flevoland, Overijssel en Gelderland via een noodconcessie gaat uitvoeren. Dat zegt de Flevolandse gedeputeerde Jan de Reus.

Deze nooddienstregeling van twee jaar is nodig, omdat begin deze maand de drie provincies een tienjarig contract met Keolis definitief hebben ontbonden. Dat gebeurde nadat duidelijk was geworden dat de busvervoerder fraude had gepleegd bij de aanbesteding van het contract.

Om te voorkomen dat er vanaf december in met name Overijssel geen streekbussen rijden, wordt dan de noodconcessie van kracht. Volgens De Reus kunnen de drie provincies die in het uiterste geval bij Keolis afdwingen. Hij verwacht niet dat dit nodig zal zijn. "Wij gaan ervan uit dat het bij Keolis gaat lukken. Wij zitten in een goed gesprek".

In oktober wordt ook duidelijk wie de stadsdienst in Lelystad vanaf volgend jaar september gaat verzorgen. Dat kan Keolis zijn, op basis van de noodconcessie. Een andere optie is het verlengen van het contract met Arriva dat het stadsvervoer op dit moment uitvoert.

Tijdens het hele proces worden ambtelijke en juridische kosten gemaakt. Hoe groot de financiële schade is, weet de gedeputeerde nu nog niet. Hij wil de geleden schade verhalen op Keolis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel