"Best gezellig, een kermis in coronatijd"

ZEEWOLDE • Do 20 augustus 2020 | 0:46 • Donderdag 20 augustus 2020 | 0:46

Het bezoeken van een kermis in coronatijd is best gezellig en goed te doen. Dat zeggen verschillende bezoekers van de kermis in Zeewolde, die woensdagavond van start ging op het evenemententerrein. Het is de eerste kermis die sinds het uitbreken van corona in onze provincie wordt gehouden.

Op het terrein wordt met pijlen de looprichting aangegeven. Via borden en posters wordt iedereen gevraagd om anderhalf meter afstand te houden. Maar dat afstand houden is voor sommigen wel moeilijk. "Wij zijn 15", lacht een jongen. "En dan hoeft dat ook niet." Jeugdige bezoekers zijn vooral blij dat ze weer een kermis kunnen bezoeken. "Het is beter dan niets doen, het is een beetje saai in Zeewolde met corona", zo laat één van hen weten.

Kermisexploitant Willem Roulaux is blij dat hij weer aan de slag kan. Hoewel kermissen sinds 1 juli weer zijn toegestaan in Nederland, is deze in Zeewolde zijn eerste. "Gelukkig kunnen we nu weer een beetje omzet draaien", zegt Roulaux, die tevreden is over de omzet van de eerste dag.

En hij voelt zich ondanks corona veilig. "Je bent in de buitenlucht, het is niet heel druk. Ik zou niet weten waarom het niet veilig is."

De kermis op het evenemententerrein in Zeewolde is nog tot en met zondag te bezoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel