Brandweer geeft katten zuurstof na woningbrand

EMMELOORD • Za 22 augustus 2020 | 12:49 • Zaterdag 22 augustus 2020 | 12:49

Bij een brand in een woning aan de Pallasstraat in Emmeloord zijn zaterdagochtend door de brandweer twee katten gered. De beestjes hadden veel rook ingeademd. De brandweer heeft ze daarom via een masker extra zuurstof gegeven.

De brand was vrij snel onder controle. Daarna konden de dieren uit het huis worden gehaald. Na het toedienen van de zuurstof heeft een dierenambulance de katten opgehaald om ze door een dierenarts te laten onderzoeken.

Bewoners van het pand waren kort daarvoor al door een buurman uit het huis geholpen. Omdat er beneden te veel rookontwikkeling was, zijn ze uit een raam op de eerste verdieping geklommen. De moeder en twee kinderen zijn door ambulancepersoneel behandeld omdat ze veel rook hadden ingeademd.

Volgens de politie is de brand waarschijnlijk ontstaan doordat één van de kinderen uit het huis met vuur heeft gespeeld. Dit wordt onderzocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel