Cindy heeft een stukje van haar leven terug na kostbare operatie in Spanje

LELYSTAD • Ma 24 augustus 2020 | 13:37 • Maandag 24 augustus 2020 | 13:37

Dankzij een levensreddende operatie in Spanje kan Cindy van 't Slot-Bello uit Lelystad letterlijk weer lachen. Ze valt ook niet meer flauw, kan af en toe rechtop zitten en verdraagt weer licht aan haar ogen. Het zijn wel korte momenten dat het lukt. Want het kost de Lelystedelinge nog veel energie.

In Spanje zijn een paar nekwervels vastgezet. Cindy heeft instabiele en verzakte nekwervels. Daardoor zakt een deel van haar hersenen en de gevolgen daarvan zijn levensbedreigend.

In Nederland is weinig ervaring met dergelijke operaties. En de verzekering vergoedt de ingreep van Cindy niet. Met de speciale crowdfundactie 'Cindys hope 4 life' is ruim 92.000 euro ingezameld voor een operatie in Spanje.

Op 8 juni is de levensreddende operatie succesvol uitgevoerd. Cindy is nu een paar weken thuis en langzaam maar zeker gaat ze vooruit. Ze houdt wel beperkingen vanwege haar chronische vermoeidheidssyndroom ME, overgevoeligheid voor prikkels en haar hartritmestoornissen. Het herstellen van de operatie zal nog veel tijd vragen.

De eerste resultaten
Maar de eerste resultaten zijn al heel duidelijk: "Ik heb nu al waar ik van droomde. Ik kan weer gesprekken voeren zonder weg te raken. Ik kan heerlijk naar de verhalen van mijn kinderen luisteren en met ze lachen. Hoop straks ook dat ik gezellig met ze aan tafel kan eten. En eens een keer met ze kan gaan shoppen en zo", zegt een blije en hoopvolle Cindy.

Uiteindelijk hoopt Cindy in de toekomst een keer met haar gezin op vakantie naar het buitenland te gaan. Of die wens ooit uitkomt hangt af van hoe goed het herstel verloopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel