Advocaat: "Urker blijft bij onschuld aan drugshandel"

URK • Ma 24 augustus 2020 | 18:18 • Maandag 24 augustus 2020 | 18:18

De Urker die wordt verdacht van drugssmokkel naar Engeland, zal volgende week voor de rechtbank in Canterbury volhouden dat hij onschuldig is. Hij stelt slachtoffer te zijn van anderen, zo zegt zijn advocaat tegen Omroep Flevoland.

De 32-jarige Urker werd op 29 juli in het Franse Coquelles bij Calais aangehouden met 250 kilo cocaïne en 169 kilo amfetamine in zijn vrachtwagen. De drugs waren verstopt in de bodem van karretjes, waarop een lading bloemen stond. De verdachte is op 31 juli al voorgeleid voor de rechtbank in Chatham. Daar verklaarde hij al onschuldig te zijn.

Op 1 september dient er een zitting bij het Canterbury Crown Court. Zijn advocaat zegt: "Mijn cliënt zegt onschuldig te zijn en zal voor de rechtbank verschijnen om zijn onschuld aan te tonen. Hij stelt dat hij het slachtoffer is van een vooropgezette poging van anderen om drugs het Verenigd Koninkrijk binnen te smokkelen door gebruik te maken van zijn vrachtwagen, om zo hun eigen crimineel gedrag te verhullen." De raadsman wil verder niet op de zaak in gaan.

Uitgebreide rechtszitting
Nu de Urker zijn onschuld volhoudt, zal de rechtbank een uitgebreide rechtszitting moeten beleggen met een zogeheten jury-rechtbank. Daarbij oordelen ook anderen over de schuldvraag van de verdachte. Wanneer de zaak dient is onduidelijk. Vanwege de beperkende maatregelen door het coronavirus hebben de rechtbanken in Engeland achterstand op hun planning.

De verdachte is de zoon van wethouder Geert Post. Die staat op non-actief gedurende de tijd dat er een integriteitsonderzoek naar hem loopt. Post had verzuimd om aan de gemeente te melden dat hij een nevenfunctie als vervoersmanager heeft in het bedrijf van zijn zoon.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel