Corona treft toerisme in Flevoland hard

FLEVOLAND • Di 25 augustus 2020 | 7:49 • Dinsdag 25 augustus 2020 | 7:49

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat Flevoland in het tweede kwartaal ruim 66 procent minder toeristen mocht begroeten dan in 2019. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Ondanks deze flinke daling scoort de provincie beter dan het landelijke gemiddelde. Het aantal mensen dat in een hotel, op een camping of een andere toeristische overnachtingsplek sliep, lag landelijk bijna driekwart lager. In totaal ging het om bijna 3,8 miljoen gasten, tegenover 13,4 miljoen vorig jaar.

Het zwaarst getroffen is de provincie Noord-Holland, met een daling van bijna 83 procent. Vooral in Amsterdam bleven de toeristen massaal weg. Friesland wist de schade relatief beperkt te houden. Daar liep het aantal gasten 53 procent terug.

Tekst gaat verder na de kaart

Visit Flevoland: voorseizoen is het probleem
Volgens Visit Flevoland ligt de oorzaak in het voorseizoen. In de zomer zijn er volgens de organisatie veel toeristen naar de provincie gekomen, maar in de maanden ervoor niet. "Campings mochten niet open voor 1 juni terwijl het in die periode Hemelvaart, Pasen en Pinksteren was", zegt Alida Hilberdink van Visit Flevoland.

Ze verwacht dat de cijfers van het derde kwartaal beter zijn door de warme zomer. "De zomer maakt wel wat goed, maar dat haal je nooit in. We hopen op goed weer in het naseizoen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel