Evenementenbranche demonstreert op het Malieveld

FLEVOLAND • Di 25 augustus 2020 | 19:02 • Dinsdag 25 augustus 2020 | 19:02

Flevolandse medewerkers uit de evenementenbranche lieten dinsdagmiddag van zich horen op het Malieveld in Den Haag. Samen met collega's uit het hele land vragen ze aandacht voor de situatie in de sector. Een van de actievoerders was Stephan de Leeuw van Holland Reklame en Standbouw uit Zeewolde.

"Het water staat ons aan de lippen", zegt De Leeuw over de actie. Volgens hem zijn verschillende evenementensectoren bij elkaar gekomen om de noodklokken nogmaals te luiden. Dat deed een deel van de branche drie weken geleden al door gebouwen rood uit te lichten. "Als Den Haag goed luistert en het komt door, hoeven we niet allemaal om te vallen."

Winkelketens groter dan een beurs
Door corona ligt de hele markt stil sinds februari, zegt De Leeuw. Dat vindt hij onterecht. "Er zijn winkelketens die gewoon open mogen die groter zijn dan een gemiddelde beurs." De Leeuw denkt dat een beursbezoek, een concert of een buitenevenement inmiddels goed te organiseren is. "Maar er blijft maar een stop op zitten. En een smet, dat het niet kan."

"We kunnen geen kant op", zegt De Leeuw. "We zouden nu druk moeten zijn met het opstarten van het nieuwe seizoen. Festivals als HISWA te Water, de eerste beurzen in de beurshallen." Maar dat werk ligt stil. Alleen met het versturen van offertes is De Leeuw druk. "Voor evenementen die pas eind 2021 gaan plaatsvinden. We hebben het allemaal gewoon moeilijk. Heel moeilijk."

Nog een keer: red alert
Aanvullend op de actie in Den Haag werden nogmaals gebouwen in het rood gezegd. Net als tijdens de actie Red Alert drie weken terug, hebben medewerkers gebouwen in het rood gezet. Onder meer de radiotoren bij Lelystad werd volledig belicht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel