Woningborg zorgt voor afbouw woningen failliet Hette Bouw

ALMERE • Do 27 augustus 2020 | 21:00 • Donderdag 27 augustus 2020 | 21:00

Het waarborgfonds Woningborg gaat ervoor zorgen dat de huizen in Almere worden afgebouwd die door het faillissement van Hette Bouw zijn getroffen. Dat zei directeur Wytzejan de Jong van Woningborg donderdag bij de NOS. Wanneer dat gaat gebeuren is niet bekend.

Het faillissement brengt veel onzekerheid met zich mee voor kopers van zo'n 100 woningen van de projecten Tulp 1 en 2, en Flamingopoort in Oosterwold. Kopers weten nu niet wanneer hun huis wordt opgeleverd. Op dit moment staan er half afgebouwde huizen, huizen die niet goed gebouwd zijn en woningen waarvan er na twee jaar alleen nog maar een fundering ligt. Waarborgfondsen in de woningbouw zeggen dat de situatie in Almere uitzonderlijk is. Normaal wordt 85 tot 90 procent van de projecten in Nederland zonder problemen gebouwd.

Woningborg is een soort garantiefonds voor de bouwwereld. Als de curator de bouwprojecten niet zelf voortzet, zorgt Woningborg dat de huizen alsnog worden afgebouwd of dat kopers hun ingelegde geld terugkrijgen. De organisatie gaat nu andere bouwondernemingen inschakelen om de huizen in Almere af te bouwen.

De curator van het failliete bedrijf Hette Bouw zegt dat het nog maanden gaat duren voordat duidelijk is wat het bankroet heeft veroorzaakt en hoe het faillissement afgehandeld wordt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel