Vanaf maandag weer via de voordeur de bus in

ALMERE • Vr 28 augustus 2020 | 11:41 • Vrijdag 28 augustus 2020 | 11:41

Busreizigers in Almere mogen vanaf maandag weer via de voordeur van de bus instappen. In de bussen zullen dan de beweegbare veiligheidsruiten bij de chauffeur standaard omhoog staan. Dit om de bestuurder te beschermen tegen blootstelling aan het coronavirus. Elders in het land worden om die reden veel bussen voorzien van zogenoemde kuchschermen.

Vanwege het risico op corona-besmetting mochten passagiers de afgelopen tijd alleen via de achterste deur de bus binnen gaan.

Volgens busbedrijf Keolis/allGo blijkt uit onderzoek namens de Nederlandse vervoersbedrijven dat een ruit of kuchscherm in combinatie met het openen van deuren bij haltes, meer bescherming biedt dan het gesloten houden van de voorste deur.

Bij R-net verplicht via de voorste deur
Passagiers van R-net zijn vanaf maandag verplicht om weer via de voorste deur in te stappen. Zij kunnen dan bij de chauffeur ook weer een kaartje kopen. Dit was de afgelopen periode niet mogelijk.

Eerste rij stoelen blijft ongebruikt
Om te zorgen dat er genoeg afstand is tussen de passagiers en de chauffeur, kan de eerste rij stoelen in bussen, direct achter de bestuurder niet worden gebruikt. Dit wordt met stickers aangegeven.

Verder opent de chauffeur bij het aandoen van een halte alle deuren. Zo komt er meer frisse lucht in de bus.

Het dragen van een niet-medisch mondkapje in het OV is nog steeds verplicht voor reizigers van 13 jaar of ouder. Reizigers wordt gevraagd het mondkapje op te zetten voordat zij instappen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel