Popcorn in de auto: Eerste 'Ally's Drive In' uitverkocht

ALMERE • Za 29 augustus 2020 | 17:28 • Zaterdag 29 augustus 2020 | 17:28

Een primeur voor Flevoland, vrijdagavond in Almere: een drive-in bioscoop. Vanuit de auto keken de bezoekers naar Grease en het geluid hoorden ze via de autoradio. Het evenement mocht plaatsvinden omdat het past binnen de huidige regelgeving rond corona.

Het initiatief van vier Almeerse ondernemers uit de film- en evenementenwereld trok veel belangstelling. De eerste filmvoorstelling vrijdagavond was uitverkocht. Tweehonderd auto's stonden keurig in rijen opgesteld op een groot parkeerterrein aan het Spoorbaanpad, dat ook gebruikt wordt voor evenementen als de Libelle Zomerweek of strandfestival Zand. Popcorn en drankjes werden bij de auto gebracht.

Eerdere pogingen van de Stichting Almere Film om het openluchttheater van de grond te krijgen, stuitten juist op de strenge coronaregels. "Het idee ontstond al in april, maar door de landelijke noodverordening kregen we niet eerder een vergunning voor het drive-in theater", aldus Remon Popelier. "Nu kon het eindelijk wel."

Nog tot en met zondag zijn er voorstellingen in het openluchttheater. De zondagmiddag is gereserveerd voor kindertheater, zondagavond sluit 'Ally's Drive In' af met de filmklassieker Pulp Fiction. "Voor ons is dit een soort 'pilot'", legt Popelier uit. "Vindt iedereen het een succes, dan gaan we kijken of we dit vaker kunnen organiseren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel