Henny wint een miljoen euro bij Robert ten Brink

LELYSTAD • Zo 30 augustus 2020 | 10:24 • Zondag 30 augustus 2020 | 10:24

Lelystad is een miljonair rijker. Inwoonster Henny wist in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van het tv-programma BankGiro Miljonairs één miljoen euro te winnen, het hoogste bedrag dat ooit is gewonnen in de show.

Henny begon op 16 februari al aan het spelprogramma, ruim voor de coronacrisis. In het nieuwe seizoen kon ze de klus afmaken. "Ja, dat is wel heel gek", zei ze tijdens de opname tegen Robert ten Brink. "Maar ik ben al lang blij dat het gewoon door kan gaan. Ik heb de lockdown in ieder geval op een nuttige manier kunnen doorbrengen: Ik heb heel veel spelprogramma's gekeken en mijn kennis wat opgehaald."

Henny meldt dat ze tijdens de show, die al een paar weken geleden is opgenomen, helemaal niet zenuwachtig was. "Die spanning komt pas daarna. De eerste nachten na de opname slaap je niet. En hoe dichterbij de uitzending komt, hoe spannender het wordt."

Ze is blij met het geld. "Het geeft heel veel rust. Niet alleen voor ons maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen. Dat vind ik heel fijn." Ze weet ook al precies wat ze met het geld wil doen. "Het is mooi dat ik nu anderen kan helpen. Ik weet precies waar ik die hulp ga bieden, aan mensen die minder geluk hebben dan ik. Dat is toch fantastisch, dat dat nu kan. En wie weet kopen we ook nog wel een vakantiebungalow."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel