Kabinet steunt bruine vloot met 15 miljoen

FLEVOLAND • Zo 30 augustus 2020 | 11:00 • Zondag 30 augustus 2020 | 11:00

Het kabinet maakt 15 miljoen euro vrij voor de zogenoemde bruine vloot, de historische zeilschepen die met passagiers rondvaren. De schippers zijn hard geraakt door de coronacrisis. Ze konden maandenlang geen chartervaarten doen.

In juni voerden tientallen schippers, waarvan een deel Lelystad als thuishaven heeft, actie. Ze mochten toen nog niet met passagiers varen en vroegen de regering om financiële steun. "Dit zijn oude schepen die onderhoud nodig hebben. Met het omzetverlies dat we nu hebben, komen we niet verder. Wij zitten echt met zijn allen nu aan de grond", zei schipper Rob Peetoom uit Zwartsluis toen.

Nu is Peetoom erg blij met de steun van het kabinet, zegt hij bij RTV Oost. "Ik loop de hele dag al met een grote grijns rond. Een aantal collega's die ik heb gesproken, hebben hetzelfde gevoel. Hiermee zijn we geholpen, kom ik de winter door."

Het geld voor de charterschepen is onderdeel van het steunpakket van in totaal 482 miljoen euro voor de culturele en creatieve sector. Het is nog onduidelijk hoe het geld over de ongeveer vierhonderd schepen van de bruine vloot verdeeld gaat worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel