Nieuw hotel op Airport krijgt acht etages mét skybar

LELYSTAD • Ma 31 augustus 2020 | 20:35 • Maandag 31 augustus 2020 | 20:35

Het nieuwe hotel bij Lelystad Airport van de Caransa Groep wordt acht verdiepingen hoog en krijgt op de bovenste verdieping een skybar met uitzicht over het vliegveld.

Dat meldt het Amsterdamse familiebedrijf in een toelichting op het plan. Het nieuwe hotel komt op de plek van het bestaande Hotel Lelystad Airport, dat in 2005 haar deuren opende. Het huidige pand wordt geheel gesloopt.

Het nieuwe hotel krijgt 119 kamers, verdeeld over zes etages. Er zijn veertien kamers bestemd voor zogeheten short-stay gasten. Dat zijn gasten die bijvoorbeeld voor een aantal weken of paar maanden een opleiding volgen bij een vliegschool en langer in Lelystad willen verblijven. Deze appartementen zijn iets groter en beschikken ook over een keukentje, aldus Caransa.

Op de begane grond en eerste verdieping komen een restaurant en vergaderzalen. Het gebouw wordt in totaal bijna 33 meter hoog. Caransa heeft vorige maand een omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente Lelystad. Wanneer met bouwen kan worden begonnen, is nog niet duidelijk.

Plannen voor meerdere hotels
In Lelystad zijn er meerdere projecten voor nieuwe hotels. Naast de A6 is na de vakantie de bouw begonnen van het complex van Van der Valk. Dit had op 1 september vorig jaar al moeten gebeuren. Het hotel wordt zestig meter hoog en krijgt 150 kamers.
Tegenover de nieuwe terminal van de luchthaven is ook ruimte voor nieuwe hotels. In het verleden was er interesse van Corendon en een buitenlandse keten, maar die plannen zijn in de ijskast gezet nadat de opening van Lelystad Airport sinds 2018 enkele keren is uitgesteld.

Minister Van Nieuwenhuizen streeft nog naar opening per november 2021, maar de Haagse politiek moet hierover nog een definitief besluit nemen. Het is onduidelijk of dit nog voor de verkiezingen van volgend jaar gebeurt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel