Drie scholen Eduvier weer open na coronabesmettingen

FLEVOLAND • Di 1 september 2020 | 17:26 • Dinsdag 1 september 2020 | 17:26

Drie locaties van Eduvier Onderwijsgroep in Flevoland zijn sinds maandag weer open. Dat bevestigt bestuursvoorzitter Els van Doorn. De scholen in Lelystad en Almere werden vorige week gesloten nadat een medewerker met corona besmet bleek te zijn.

Volgens de directeur van overkoepelende onderwijsgroep Eduvier had de besmette medewerker met onder meer lesgevende collega's in een teamvergadering gezeten. Die vond overigens plaats buiten de schoolgebouwen. Vanwege het contact van de medewerkers met het besmette personeelslid, was er in overleg met de GGD voor gekozen om uit voorzorg de deuren te sluiten.

Alle medewerkers hebben zich gelijk laten testen. Eduvier noemt geen exacte aantallen, maar bevestigt dat een beperkt aantal mensen positief testte. Op de Almeerse locatie is iedereen die corona had inmiddels hersteld. Die mogen weer aan het werk. Dat geldt ook voor alle andere medewerkers die negatief testten.

Maatregelen aangescherpt
De toch al strenge maatregelen in de scholen zijn nog extra aangescherpt. Zo hangen er nog meer dispensers in de scholen, zijn looplijnen nog duidelijker aangegeven en zijn er gezichtsmaskers met plexiglas aangeschaft. Zo kunnen de praktijklessen toch door gaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel