Oud-Almeerder in Wenen: "Ik hoop dat we niet weer in een lockdown komen"

ALMERE • Do 3 september 2020 | 9:49 • Donderdag 3 september 2020 | 9:49

"Het aantal coronabesmettingen stijgt nog steeds. We zitten op 300 tot 400 besmettingen per dag." Dat meldt oud-Almeerder Hugo van Doorn vanuit Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. "Voor minder besmettingen gingen we eerder in lockdown. Ik hoop niet dat we weer in lockdown komen, vanwege de economie."

Van Doorn is ooit voor zijn studie naar Wenen toegegaan en nooit meer teruggegaan naar Nederland. Inmiddels is hij met een Oostenrijkse getrouwd en werkt hij voor een instituut voor volwasseneneducatie.

Terug naar kantoor
De afgelopen maanden kon hij thuis werken, maar inmiddels wil zijn bedrijf dat iedereen terugkeert naar kantoor. "We hebben allemaal protocollen opgesteld. In een ruimte waar eerder 45 mensen zaten, zitten er nu 18. Iedereen moet een mondkapje op tot hij of zij op zijn plek zit."

Vakantie als oorzaak van besmettingen
Van Doorn gokt dat de nieuwe besmettingen komen doordat mensen simpelweg niet opletten. Ook vakantie in Kroatië zou een oorzaak kunnen zijn dat de besmettingen oplopen. "Kroatië is hier een geliefd land, zoals Frankrijk dat is bij Nederlanders. In Nederland stond Kroatië snel op een lijst met landen waarvoor werd gewaarschuwd en haalden ze vakantiegangers terug. Hier niet."

Ken je een Flevolander in het buitenland? Of kom je zelf uit Flevoland en verblijf je nu in het buitenland? Dan komen we graag in contact. Mailen kan naar rtv@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel