Petitie om N50 veiliger te maken 10.000 keer ondertekend

NOORDOOSTPOLDER • Do 3 september 2020 | 17:12 • Donderdag 3 september 2020 | 17:12

De petitie om de N50 sneller veiliger te maken is donderdagmiddag tienduizend keer ondertekend. Hiermee is het doel van CDA Noordoostpolder bereikt. De politieke partij startte de actie vorige maand om een signaal af te geven aan de Haagse Politiek. De partij vindt dat er op de weg te veel ongelukken gebeuren. De petitie wordt aangeboden aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Het ministerie heeft al tien miljoen euro uitgetrokken om het gedeelte van Kampen-Noord naar Kampen-Zuid te verbreden. Daarmee wordt in 2022 gestart. Dat is niet snel genoeg, vinden de ondertekenaars. Zij willen dat de N50 volgend jaar al wordt aangepakt.

Bovendien vindt CDA Noordoostpolder de wegverbreding niet voldoende. Er moeten volgens de politieke partij ook matrixborden worden geplaatst, zodat automobilisten al van tevoren worden gewaarschuwd als er een file staat.

De petitie wordt gesteund door verschillende andere politieke partijen in Noordoostpolder en Overijssel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel