Plan voor zorgwoningen en studentenwoningen in panden Wisselweg

ALMERE • Vr 4 september 2020 | 13:33 • Vrijdag 4 september 2020 | 13:33

Zorgwoningen en studentenwoningen moeten komen op de plaats van de vervallen panden aan de Wisselweg in Almere. Dat zijn de plannen die eigenaar van de panden Van der Valk Investments aan de gemeente overlegde.

De gemeente laat weten dat Van der Valk Investments vergevorderde plannen heeft met de gebouwen. De panden staan al jaren leeg en worden door zwervers en junks gebruikt. Het voormalige pand van LeasePlan wordt waarschijnlijk helemaal gesloopt. Het andere gebouw aan de Wisselweg genaamd De Beurs is een van de eerste bedrijfspanden van Almere. Of dit historische pand ook gesloopt wordt, is nog niet duidelijk.

De plannen van projectontwikkelaar Van der Valk Investments, die de panden in 2017 kocht, vallen bij de gemeente in goede aarde. "Het past binnen de ontwikkeling die wij willen in de stad", aldus een woordvoerder van de gemeente.

De gemeente verwacht dat de projectontwikkelaar eind dit jaar een vergunning indient. Dan zou ook het bestemmingsplan gewijzigd moeten worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel