Verdachten aanslag vuurwerkbom blijven vastzitten

URK • Vr 4 september 2020 | 16:46 • Vrijdag 4 september 2020 | 16:46

De twee verdachten van een aanslag met een vuurwerkbom op een woning op Urk blijven vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Lelystad vrijdagmiddag bepaald. Een van de verdachten, Bert van H., had een verzoek om vrijlating ingediend.

Volgens Van H.'s advocaat heeft er vorige week een mediationgesprek plaatsgevonden tussen Van H. en de getroffen familie en was dat verhelderend. De rechter vindt het goed dat er zo'n gesprek is geweest maar laat het toch zwaarder wegen dat zijn vrijlating voor onrust zou zorgen.

Zondag 3 november vorig jaar werd in een huis aan de Golfoploop op Urk een explosief naar binnen gegooid. Door de explosie die volgde raakte niemand gewond, maar er ontstond wel erg veel schade.

Volgens een expert van de politie was het een geluk dat vader, moeder en de twee kinderen van op dat moment 9 en 7 jaar oud de slaapkamerdeuren dicht hadden, anders waren er mogelijk doden gevallen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel