Almere krijgt landschapskunstwerk in Pampushout

ALMERE • Zo 6 september 2020 | 13:32 • Zondag 6 september 2020 | 13:32

In het Pampushout in Almere wordt volgende week een nieuw landschapskunstwerk geopend. De sculptuur 'Cityscape follows Manscape' is een werk van de Almeerse kunstenares Lieke Frielink.

Het kunstwerk bestaat uit lijnen die uitkomen op de Oostvaardersdijk. Het moet bezoekers de karakteristieke zichtlijnen in het gebied laten ervaren. "De open en ogenschijnlijk 'lege' ruimtes van de lange zichtlijnen richting de dijk hebben betekenis. Het is erfgoed om te koesteren", zegt Ben Huisman, directeur van Het Flevo-landschap.

Ontwerpster Lieke Frielink sloot haar masteropleiding Social Design af met een ontwerpend onderzoek naar de gebiedsontwikkeling van Almere Pampushout. Hierbij bracht zij verleden, heden en toekomst bij elkaar in het ontwerp van het kunstwerk.

Het Flevo-landschap was zo enthousiast dat ze opdracht gaf tot realisatie. Het sculptuur staat langs het fietspad Fischerpad, ter hoogte van de Hoge Wetering.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel