Huurprijzen in Flevoland stijgen minder hard dan landelijk

FLEVOLAND • Ma 7 september 2020 | 6:05 • Maandag 7 september 2020 | 6:05

De prijs van een huurwoning in Flevoland is in juli minder hard gestegen dan landelijk. In de provincie steeg de huur met 2,4 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Landelijk gezien was dat gemiddeld bijna drie procent. Dat meldt Het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het CBS wijt de huurstijgingen vooral aan de hogere inflatie. Die wordt gebruikt om vast te stellen hoeveel de huur maximaal mag worden verhoogd.

Bijna driekwart van alle huurwoningen in Nederland is in bezit van woningcorporaties. Daar ligt de gemiddelde huurverhoging dit jaar 0,7 procentpunt hoger dan vorig jaar. Daarentegen ligt de huurstijging van een woning in de vrije sector met 0,3 procentpunt lager dan vorig jaar.

Als er een nieuwe bewoner in een huurwoning komt, dan mag een huurbaas de prijzen verder verhogen. De gemiddelde verhoging bij wisseling van huurders was dit jaar 9,5 procent. Vorig jaar was dit nog 8,2 procent.

Ruim 42 procent van alle woningen in Nederland zijn huurwoningen. Voor het eerst sinds jaren stegen de huren niet het meest in Amsterdam, maar in Rotterdam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel