Waterwijkers woedend over gepelde bomen

ALMERE • Ma 7 september 2020 | 18:22 • Maandag 7 september 2020 | 18:22

De gemeente gaat vijf 'gepelde' bomen rooien die rond het Botplein in de Waterwijk staan. Alle schors is door vandalen van de stam gehaald en de bomen zijn niet meer te redden. Waterwijkers zijn er woedend over. "Ik ben echt in shock", zegt een oudere mevrouw die met verbazing naar de gestripte bomen kijkt. "Dit is toch niet normaal? Wie doet zoiets!"

Op een besloten pagina op social media doen inwoners hun beklag. "Schandalig", schrijft een bewoner op de pagina. "Welke idioten hebben dit op hun geweten?" Een andere Waterwijker schrijft dat ze rond middernacht gelach en herrie hoorde. "Het klonk alsof een groep jongens op iets aan het slaan was."

Veel buurtbewoners zeggen dat er camera’s in de omgeving hangen. De gemeente geeft aan dat die er inderdaad hangen, maar dat de camera’s niet op de bomen gericht zijn. Er zijn daardoor geen beelden waar mogelijke daders op staan. Wel laat de gemeente weten de situatie te onderzoeken. Zo is de gemeente in gesprek met buurtpreventie, jongerenwerkers en politie.

Duizenden euro's
De totale schade aan de bomen wordt geschat op enkele duizenden euro’s. "Ik denk dat de schade ongeveer vijfhonderd euro per boom is", zegt Robin Elise Plomp van Elize's Bloemen. Voordat de bomen worden verwijderd, laat de gemeente een schadetaxatie doen. Een andere buurtbewoner vindt dat de daders moeten opdraaien voor de kosten: "Laat ze maar voelen wat voor werk het is."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel