Omgekomen Almeerder in Mûnein 'tientallen keren' gestoken

ALMERE • Di 8 september 2020 | 15:39 • Dinsdag 8 september 2020 | 15:39

De Almeerder die in juni in het Friese Mûnein werd doodgestoken, had tientallen steekwonden. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Dinsdag was een pro-formazitting over de zaak. Een 27-jarige man uit Mûnein staat terecht voor het doden van de 44-jarige Almeerder en het verwonden van een 38-jarige dorpsgenoot op 6 juni.

In de rechtbank werd verteld hoe de verdachte op 6 juni drie keer aan de deur stond bij het huis van de 38-jarige in Mûnein. De Almeerder was daar om zijn vriend te helpen klussen.

Volgens de Leeuwarder Courant was de verdachte verliefd op de stiefdochter van de 38-jarige man. Die liefde bleek niet wederzijds, dus droop de verdachte af naar zijn eigen huis. Hij keerde terug met een mes. Toen de verdachte daarna op de 38-jarige in begon te steken, kwam de Almeerder tussenbeide. Hij werd daarbij dodelijk verwond. Zijn vriend had ook tientallen wonden.

'Handelde uit noodweer'
De advocaat van de verdachte vertelde een ander verhaal. Volgens hem handelde zijn cliënt uit noodweer. Hij vroeg om het opschorten van de voorlopige hechtenis van de verdachte. Volgens hem zou het heel slecht gaan met zijn cliënt sinds hij opgesloten is. De verdachte zou last hebben van angststoornissen en heeft geprobeerd zelfmoord te plegen. De advocaat pleitte daarom voor opname in een kliniek.

De officier van justitie vond dat een slecht idee vanwege de ernst van de zaak. Daarnaast bestaat de kans dat de man terugvalt in zijn gedrag. Zelfs de gevangenis kon dat niet voorkomen: in augustus zou de man in detentie een medegedetineerde meerdere keren in het hoofd gestoken hebben met een afgeslepen pen.

De rechter wilde de hechtenis ook niet opschorten. "Men zou het niet snappen als u na zo'n ernstig feit weer op straat staat."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel