Hoe gaan scholen om met een corona-uitbraak?

FLEVOLAND • Di 8 september 2020 | 21:24 • Dinsdag 8 september 2020 | 21:24

Schoolbesturen staan op scherp tijdens het begin van het nieuwe jaar om het coronavirus COVID-19 buiten de deur te houden. In de schoolgebouwen gelden alle reguliere coronamaatregelen en sommige scholen kopen commerciële testen in om docenten met klachten zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

Helen Parkhurst
Toch kan het misgaan. Zo zijn vier leerlingen van middelbare school Helen Parkhurst in Almere onlangs besmet geraakt met het coronavirus. De leerlingen hebben volgens de schoolleiding lichte klachten en zijn inmiddels allemaal in thuisquarantaine. De rest van de klas gaat nog gewoon naar school en wordt verder niet getest. Het is niet duidelijk waar de leerlingen besmet zijn geraakt met het virus.

"We zijn natuurlijk bezorgd", vertelt rector Hans de Wit. "We hebben lange tijd zonder corona-gevallen gezeten. We hopen dat het niet doorzet en we handelen nu volgens de afspraken die we hebben gemaakt binnen de school." De ouders en leerlingen zijn met een brief geïnformeerd over de besmettingen. Volgens De Wit vinden leerlingen het spannend en tonen ouders over het algemeen begrip. 'Ze snappen de situatie en snappen hoe wij handelen volgens het protocol."

Meergronden
Ook bij middelbare school De Meergronden in Almere Haven is één leerling besmet geraakt met het coronavirus. In een brief schrijft de schoolleiding dat de leerling milde klachten heeft en zeven dagen in thuisquarantaine gaat. De besmetting heeft waarschijnlijk plaatsgevonden in de privésfeer.

Leerlingen die vorige week meer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter in de buurt van de besmette scholier zijn geweest, zullen benaderd worden door de GGD.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel