Aanhouding voor woningoverval Annie M.G. Schmidtweg

ALMERE • Wo 9 september 2020 | 16:03 • Woensdag 9 september 2020 | 16:03

Een 22-jarige man is aangehouden voor een mislukte woningoverval. Hij wordt er van verdacht samen met een medeverdachte een woning aan de Annie M.G. Schmidtweg in Almere te zijn binnengedrongen. Daarbij werden de bewoners bedreigd met een mes.

De twee mannen belden op 15 februari bij de woning aan. De bewoners werden bedreigd met het mes toen ze de deur open deden. Er ontstond een worsteling met één van de bewoners. Uiteindelijk zijn de overvallers er zonder buit vandoor gegaan.

Een van de bewoners is lichtgewond geraakt bij de overval. De man deed later zijn verhaal in het tv-programma Opsporing Verzocht. Na die uitzending kwamen diverse tips binnen en kon de verdachte aangehouden worden.

Hij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft in ieder geval de komende twee weken vast zitten. Het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel