Geen coronapaniek op scholen in Flevoland

FLEVOLAND • Vr 11 september 2020 | 18:36 • Vrijdag 11 september 2020 | 18:36

Steeds meer scholen raken in de problemen door het coronavirus. Volgens de NOS is er moeilijk vervanging te regelen als docenten vanwege ziekteverschijnselen thuis blijven. Eerder gingen in Flevoland ook scholen dicht. De onrust onder ouders en leerlingen lijkt mee te vallen.

Omroep Flevoland vroeg op Facebook aan ouders hoe zij het coronabeleid ervaren. Zo schrijft Daniëlle: "Tot nu toe nog niets van angst gemerkt. Paar kinderen blijven thuis vanwege keelpijn of verkoudheid, maar hoor of zie nog niets speciaals. Ook niet op andere scholen."

Ook leerlingen van het Zuyderzee Lyceum vinden dat de school goed omgaat met de coronaregels. "De docenten houden zich over het algemeen goed aan de anderhalve meter. Verder moet je in de school je handen desinfecteren en bij verkoudheid blijf je thuis. Bij ons gaat het wel goed", zegt een scholier.

Lessen vallen uit
Wel geven ouders aan dat lessen steeds vaker uitvallen omdat een docent verkouden is. Zo schrijft Femke: "Mijn dochter is sinds gisteren thuis tot in ieder geval dinsdag omdat de leraar verkouden is. Vervanging is helaas niet mogelijk."

En Patrice schrijft: "De hele week al veel uitval voor de kinderen. Vandaag weer drie lessen achter elkaar. Vanmiddag gaan ze dan weer naar school. Gaat de hele week al zo."

Online les
Leerlingen volgen door uitval van docenten nu vaker online les. "De kwaliteit van de les is echt wel minder", merkt een scholier van het Zuyderzee Lyceum op. "Het is wel een goed alternatief, want anders krijg je helemaal niks mee van de stof."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel