CDA Noordoostpolder boos dat N50 niet eerder verbreed wordt

NOORDOOSTPOLDER • Ma 14 september 2020 | 22:15 • Maandag 14 september 2020 | 22:15

Het CDA Noordoostpolder is boos dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat de voorgenomen verbreding van de N50 tussen Kampen en Kampen Zuid niet naar voren wil halen.

"Ik had graag gehad dat de verbreding vanwege het hoge aantal ongelukken naar voren was gehaald", legt CDA fractievoorzitter Johan Goos uit. "Ik begrijp echt wel dat het niet morgen gereed kan zijn maar, ik had wel graag gehad dat ze het een hoge prioriteit had gegeven."

Ook is Goos nog steeds niet te spreken over de daadkracht van Rijkswaterstaat als het gaat om het plaatsen van grotere matrixborden om de automobilisten te waarschuwen voor een gevaarlijke situatie. Het bord dat er nu staat ter hoogte van Kampen-Noord is veel te klein volgens hem: "Wat is er nou simpeler om hier een goed matrixbord neer te zetten om de verkeersveiligheid te vergroten. Ik begrijp het gewoon niet. Er gebeuren hier zoveel ongelukken en er gebeurt niks. We blijven op ons gat zitten, er moet eens een keer werk van gemaakt worden."

Petitie
Het CDA Noordoostpolder is daarom een petitie gestart onder de titel: 'Niet praten maar aan het werk'. Het initiatief van CDA Noordoostpolder wordt gesteund door onder andere de VVD, PvdA, SP, ChristenUnie-SGP, D66, ONS, Politieke Unie en GroenLinks.

Ook buiten de gemeente Noordoostpolder is er steun van de CDA afdelingen Flevoland, Kampen, Overijssel en Zwolle. Johan Goos wil de petitie, die inmiddels ruim 11.000 keer is ondertekend, binnen vier weken aanbieden aan minister Cora van Nieuwenhuizen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel