Taakstraf en rijontzegging voor ernstig ongeval Spoorbaanpad

ALMERE • Di 15 september 2020 | 18:26 • Dinsdag 15 september 2020 | 18:26

Een 44-jarige Almeerder is veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur en een rijontzegging van achttien maanden. De rechtbank in Lelystad acht de man schuldig aan het veroorzaken van een ernstig ongeluk op het Spoorbaanpad in Almere Stad vorig jaar. De man reed op zijn brommer. Een tegemoetkomende fietser raakte ernstig gewond.

De veroorzaker van het ongeluk had te veel gedronken en reed te hard, zo stelt de rechtbank. Toen hij een bromfietsster wilde inhalen, bleef hij bovendien te lang op de linkerweghelft, waardoor het slachtoffer geraakt werd.

De fietser liep twee gebroken halswervels en meerdere kneuzingen op bij de frontale botsing. Het letsel is blijvend, volgens de rechtbank.

De officier van justitie eiste twee weken terug zes maanden cel voorwaardelijk, een taakstraf van 200 uur en een rijontzegging van twee jaar tegen de Almeerder. De man vertelde tijdens de zitting dat hij ruzie had gehad met zijn vrouw, een glas bier en twee glazen wodka achterover sloeg en toen zijn helm opzette en wegreed. Door een black-out kan hij zich naar eigen zeggen niks meer herinneren van het ongeluk.

De rechtbank vindt dat de man onvoorzichtig is geweest. Door met drank op de weg op te gaan, versmalde zijn blikveld en verminderde zijn reactievermogen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel