VVD-Kamerlid: kritisch blijven kijken naar verlof tbs'er

LELYSTAD • Di 15 september 2020 | 22:48 • Dinsdag 15 september 2020 | 22:48

Behandelaars van tbs-patiënten zullen nog kritischer moeten gaan kijken wanneer iemand op verlof of proefverlof mag. Dat zegt Tweede Kamerlid van de VVD Jeroen van Wijngaarden.

Aanleiding is de arrestatie van een 37-jarige tbs'er uit de Oostvaarderskliniek in Almere. De man wordt ervan verdacht maandag in Lelystad een vrouw te hebben overvallen en misbruikt. De tbs'er was die dag niet teruggekeerd van zijn verlof.

"Ik pleit er vooral voor dat iedere kliniek na elk incident zoals deze ervan probeert te leren", legt van Wijngaarden uit. "Ze moeten daarbij steeds nagaan of het belang van de samenleving, om beschermd te worden, voldoende zwaar weegt."

Van Wijngaarden sprak zich als Kamerlid meerdere malen uit over de wantoestanden binnen tbs-klinieken vanwege het gebruik van drank, drugs en het kijken naar porno. Ook is hij er een voorstander van om tbs'ers vaker een enkelband te geven als die op verlof gaan.

Nu opnieuw een tbs'er tijdens een verlof de fout in is gegaan, vindt de parlementariër het belangrijk dat er goed geëvalueerd wordt wat er mis ging. "Het gaat ons bij de VVD om de veiligheid. Er zullen daarom hieruit lessen getrokken moeten worden. Reken maar dat dat zal gaan gebeuren. Wij zullen daar op toezien."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel