Twee inzittenden bestelbusje vluchten weg na ongeluk, onduidelijk waarom

NAGELE • Wo 16 september 2020 | 8:04 • Woensdag 16 september 2020 | 8:04

Twee inzittenden van een bestelbus, die woensdagochtend betrokken was bij een eenzijdig ongeluk op de A6 bij Nagele, zijn na het ongeluk weggevlucht. Volgens de politie is nog onduidelijk waarom zij wegrenden.

De bestelbus raakte rond 7:00 uur van de weg en kwam in de middenberm op de kant tot stilstand. Eén inzittende bleef bij het voertuig, twee anderen staken de snelweg over en verstopten zich in de bosjes bij tankstation Han Stijkel. Na een korte zoektocht door de politie werden zij gevonden.



De twee personen bleken gewond te zijn geraakt en zijn meegenomen door de ambulancedienst. De twee verklaarden in paniek te zijn weggerend. Omdat een van hen nog een celstraf van 14 dagen moest uitzitten, is hij later door de politie gearresteerd. Volgens de politie gaat het om een 21-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats. De andere twee inzittenden kwamen uit Rotterdam.

Vertraging en beschadigde vangrail
Verkeer op de A6 tussen Urk en Emmeloord in noordelijke richting moest woensdagochtend rekening houden met vertraging na het verkeersongeval. Volgens Rijkswaterstaat raakte de vangrail beschadigd en moet deze gerepareerd worden. Rijkswaterstaat is daar rond 10:00 uur mee begonnen.

Om het voertuig te kunnen bergen waren de twee rijstroken afgesloten. Overig verkeer moest over de vluchtstrook om de plek van het ongeluk te passeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel