Twee inzittenden bestelbusje vluchten weg na ongeluk, onduidelijk waarom

NAGELE • Wo 16 september 2020 | 8:04 • Woensdag 16 september 2020 | 8:04

Twee inzittenden van een bestelbus, die woensdagochtend betrokken was bij een eenzijdig ongeluk op de A6 bij Nagele, zijn na het ongeluk weggevlucht. Volgens de politie is nog onduidelijk waarom zij wegrenden.

De bestelbus met daarin drie Rotterdammers raakte rond 7:00 uur van de weg en kwam in de middenberm op de kant tot stilstand. Eén inzittende bleef bij het voertuig, twee anderen staken de snelweg over en verstopten zich in de bosjes bij tankstation Han Stijkel. Na een korte zoektocht door de politie werden zij gevonden.De twee personen bleken gewond te zijn geraakt en zijn meegenomen door de ambulancedienst. De twee zijn niet aangehouden omdat nog niet duidelijk is wat de aanleiding was voor de vluchtpoging. Volgens een politiewoordvoerder was er in ieder geval geen sprake van een achtervolging op het moment van het ongeluk. Er wordt op dit moment verder onderzoek gedaan naar de opmerkelijke actie van het tweetal.

Vertraging en beschadigde vangrail
Verkeer op de A6 tussen Urk en Emmeloord in noordelijke richting moest woensdagochtend rekening houden met vertraging na het verkeersongeval. Volgens Rijkswaterstaat raakte de vangrail beschadigd en moet deze gerepareerd worden. Rijkswaterstaat is daar rond 10:00 uur mee begonnen.

Om het voertuig te kunnen bergen waren de twee rijstroken afgesloten. Overig verkeer moest over de vluchtstrook om de plek van het ongeluk te passeren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel