Tegenstanders windplan Groen vangen bot bij Raad van State

DRONTEN • Wo 16 september 2020 | 12:37 • Woensdag 16 september 2020 | 12:37

Tegenstanders van windplan Groen hebben bij de Raad van State geen gehoor gevonden voor hun bezwaren. Bijna alle punten van kritiek zijn ongegrond verklaard door het hoogste rechtsorgaan. Als gevolg van deze uitspraak staat niets het bouwen van het windpark nog in de weg.

Onder de 11 bezwaarpartijen waren onder andere bewoners van Ketelhaven, die vinden dat de windmolens veel te dicht op het buurtschap gebouwd worden, en Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen, die niet wil dat het zweefvliegveld aan de Mosselweg moet wijken voor windmolens.

Het enige punt van kritiek dat de Raad van State gegrond vond, ging over het geluid en de slagschaduw die alle windmolens samen produceren. Die moeten binnen de daarvoor geldende normen blijven, maar dat stond niet duidelijk omschreven in de plannen. De Raad van State heeft hierin zelf opgetreden door de plannen op dat punt aan te passen.

Windplan Groen wordt gerealiseerd op het grondgebied van Dronten en een deel van Lelystad. De bijna honderd windmolens die er nu staan worden afgebroken. Daar komen 90 nieuwe turbines voor in de plaats die minstens twee keer zoveel stroom gaan opwekken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel