Binnen drie dagen 1300 slaapzakken ingezameld voor Lesbos

EMMELOORD • Wo 16 september 2020 | 17:53 • Woensdag 16 september 2020 | 17:53

De inzameling van slaapzakken die de Emmeloordse Joanne van der Ploeg organiseerde voor vluchtelingen op Lesbos is een succes geworden. Binnen drie dagen lukte het haar om in Emmeloord en Almere het beoogde aantal van 1300 slaapzakken bij elkaar te krijgen.

"Het is echt heel bijzonder om te merken hoeveel mensen betrokken zijn geweest en hoeveel mensen initiatieven zijn gestart om zo veel mogelijk slaapzakken in te zamelen. Veel mensen zijn in hun eigen vriendenkring en bij buren gaan rondvragen. Heel veel mensen zijn kleine inzamelingsactie gestart en hebben aangemeld hoeveel slaapzakken ze kwamen brengen bij de inzamelingslocaties. We kregen toen al door dat het ging lukken om het gewenste aantal in te zamelen. Behalve slaapzakken werd ook geld ingezameld, waarvan nieuwe slaapzakken gekocht konden worden", zegt Van der Ploeg.

Vluchtelingenkamp Moria
De slaapzakken zijn bedoeld voor bewoners van het vluchtelingenkamp Moria, op het Griekse eiland Lesbos. 13.000 vluchtelingen zijn daar dakloos geworden na een grote brand. Van der Ploeg had haast met haar actie, omdat het volgende maand op Lesbos al licht kan gaan vriezen.

Ook elders in het land werden slaapzakken ingezameld. Volgens Van der Ploeg is er tussen de inzamelpunten in het land heel goed samen gewerkt. In totaal zullen zo'n 15.000 slaapzakken per vliegtuig naar het Griekse eiland worden gebracht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel