Inval in onderzoek naar witwassen en handel in ketamine

ALMERE • Wo 16 september 2020 | 19:40 • Woensdag 16 september 2020 | 19:40

Na invallen in onder meer Almere zijn vorige week vier verdachten opgepakt voor witwassen en de illegale handel in ketamine. Dat zegt het Openbaar Ministerie woensdag. De invallen waren op zeven plekken in het land, in woonhuizen, bedrijfspanden en opslagloodsen.

Wat precies in welke gemeente werd gevonden en in beslag is genomen, is niet bekendgemaakt. Van de twee hoofdverdachten wordt alleen vermeld dat ze 'uit de regio Amsterdam' komen. In een woning is voor 4,5 miljoen euro aan ketamine gevonden. Verder zijn er vuurwapens, versleutelde telefoons, tassen, horloges en meerdere luxe auto's in beslag genomen. De FIOD vond in totaal 300.000 euro contant. Ook werd er voor miljoenen euro's beslag gelegd op onroerend goed en bankrekeningen.

150 medewerkers van de FIOD, douane en de politie waren betrokken bij de actie.

Narcosemiddel
Ketamine is een pijnbestrijder en narcosemiddel. Het valt onder de Geneesmiddelenwet en zonder vergunning of doktersrecept, is het produceren, verhandelen of in bezit hebben van ketamine strafbaar. Ketamine is een populaire partydrug.

Een melding bij Meld Misdaad Anoniem was aanleiding voor het onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel